Selamat Datang Ke Laman Blog Wanangseri. Anda dialu-alukan untuk memberi pandangan dan pendapat kepada penulisan dalam blog ini

Isnin, 30 Jun 2008

KE ARAH REPUBLIK RAKYAT MALAYSIA

Wanangseri sekali lagi rasa amat terhina apabila orang bukan Melayu terus mempersoalkan kedudukan istimewa orang Melayu dan bumiputera yang lain sebagai pribumi. Penganjuran Forum Kontrak Sosial oleh Majlis Peguam amat menghiris hati semua Melayu yang mempunyai harga diri sebagai satu bangsa maruah.

Nampak sangat majlis peguam yang rata-ratanya dipimpin oleh orang bukan Melayu tidak sensitif langsung terhadap orang Melayu yang telah banyak memberi ruang dan peluang kepada bukan Melayu turut sama berkongsi kuasa dan juga berkongsi nikmat di negara bernama Malaysia.

Hari ini orang Melayu sudah tidak boleh bercakap lagi tentang nasib bangsanya sendiri. Orang Melayu mesti meminta kebenaran bukan Melayu jika ingin membuat sesuatu pembangunan kepada bangsa Melayu. Orang Melayu seolah-olahnya sudah berada di negeri yang asing. Semua perkara bersabit dengan Melayu termasuk budaya dan agama orang Melayu mesti diperbahaskan bagi mendapat persetujuan bukan Melayu sebelum ianya menjadi sesuatu yang sah.

Mereka mendakwa Ketuanan Melayu dan sosial kontrak adalah sesuatu yang lapuk dan tidak revelan lagi buat masa ini. Sistem pemerintah beraja yang menjadi teras Ketuanan Melayu mesti tunduk kepada konsep Ketuanan Rakyat yang berteraskan sama rata dan sama rasa. Inilah menifestasi revolusi rakyat yang di perjuangkan oleh pihak komunis dan sosialis yang diterjemahkan kedalam DAP, PKR dan PAS melalui apa yang mereka namakan PAKATAN RAKYAT. Sesungguhnya Majlis Peguam adalah Ngo yang bertindak bagi pihak Pakatan Rakyat untuk menapikan Sistem Demokrasi Raja Berpelembagaan dengan menjadikan Malaysia sebuah negara Republik. Wanangseri amat bimbang anak cucu akan menjadi "MELAYU BERDAGANG DI NEGERI SENDIRI!"

1 ulasan:

KELAB PEMUDA JIWA LUKA berkata...

Anwar Ibrahim a.k.a Pengkhianat Bangsa sekali
lagi menghadapi tuduhan menyontot!

Kali ini tuduhan dibuat oleh Pegawai Khas beliau sendiri dan kejadian didakwa berlaku beberapa kali di sebuah kediaman mewah di Damansara.

Seperti biasa, Bung Nuar akan menafikan setiap pertuduhan dan mengaitkannya dengan dakwaan konspirasi politik.

Agak menghairankan, walaupun belum ada lagi pertuduhan mahkamah dibuat, Bung Nuar secara tergesa-gesa melarikan diri ke Kedutaan Turki dan mendakwa beliau ditawarkan perlindungan di sana.

Sebaliknya, kenyataan Duta Turki menyebut bahawa Anwar hadir sekadar sebagai tetamu dan enggan pulang atas dakwaan keselamatannya terancam.

Dikalangan rakyat, mereka mula mempercayai dakwaan Bung Nuar bahawa beliau menghadapi ancaman bunuh daripada pihak tertentu. Anwar turut mendakwa tuduhan ini dikenakan bagi menghalang beliau membuat pengumuman untuk bertanding dalam pilihanraya kecil dan mengumumkan perihal 4 ahli parlimen BN yang hendak melompat parti. Sesuatu yang ganjil kerana hanya diucapkan oleh Nuar selepas dakwaan ini timbul.

Dakwaan ancaman bunuh Nuar agak melucukan, kejadian seperti ini tidak pernah berlaku di Malaysia, lebih-lebih lagi sejak 1998, walau apa pun yang dilakukan Nuar dan penyokongnya, beliau tetap selamat ke sana dan ke mari, malah pernah dibantu untuk berubat sakit pinggang di luar negara.

Ingatkan tuan-tuan tentang lakonan Nuar di papah di mahkamah, tetapi sihat walafait sebaik turun dari kereta polis di penjara?

Ingatkan dakwaan beliau diracun arsenik dan disuntik dengan virus HIV oleh pihak polis?

Bagaimanapula dengan sakit belakang beliau yang hanya mengambil masa seminggu untuk pulih selepas di rawat di german, sedangkan penderitaan yang ditanggung bertahun-tahun?

Anjing kalau tak dapat makan tahi, dihidu pun sudah cukup!

dipetik dari..www://myblog.kelabpemudajiwaluka.com